PALLADIUM magazine - podzim - zima 2015 - page 72

3HĀHQi UROiGD]YHSĢRYpKREĪĀNX
PRO4OSOBY
1,5kgvepřovéhobůčkuskůží
2 lžícesušených fenyklových
semínek/2větvičkyčerstvého
tymiánu/2větvičkyčerstvého
rozmarýnu/hrst listůčerstvé
šalvěje/2 lžičkymořskésoli /
1 lžičkačerstvěmletéhopepře/
4stroužkyčesneku/3 lžíce
olivovéhooleje/hrubásůl /
šťávaz 1citronu
Vpánvinasuchoopražte fenyklo-
vásemínka, cca2minuty,dokud
nezačnoupraskat.Přendejte
dohmoždířea roztlučtenajemno.
Dohmoždířepřidejtepepř,
bylinkynasekanénajemno,proli-
sovanýčesnek, sůl apromíchejte.
Přilijteolej a tlučte,dokudsevše
nespojídopasty.
Bůčekomyjte, osušteakůži
několikrátnařízněte rovnoběžně
s jehokratší stranou.Otočtekůží
dolůa rovnoměrněpotřetevznik-
loupastou.Bůčekzarolujte tak, že
hochytnetezakratší stranua ro-
lujetedovnitř.Převažtepocelé
délcekuchyňskýmprovázkem,
abysenerozbalil.Zakryjteanech-
tev lednicimarinovatněkolik
hodinnebopřesnoc.
Troubupředehřejtena200°C.
Bůčekpřendejtedopekáče,po-
třete lžícíolejeaposypte trochou
hrubésoli.Pečte30minut.Vyn-
dejtez troubyakůžipolijtecitro-
novoušťávou.Vraťtedo trouby,
snižte teplotuna 170°Capečte
další 2hodiny.Zkontrolujte, jestli
jekůževypečenádokřupava,po-
kudne,pečtedalších30minut
na200°C.
Vyjmětez troubyanechte
20minutodpočinout.Nakrájejte
naplátkyapodávejte.
ÿHUVWYp E\OLQN\SURGiYiQDSĢ RGGďOHQt )UHVK)RRGY
Marks&Spencer
9ìERUQpPDVR RFKXWQHMWH
WDNp Y UHVWDXUDFtFK
MONGOLIANBBQ JURTA
a
OLDPRAGUECZECHRESTAURANT
.
70
/
1...,62,63,64,65,66,67,68,69,70,71 73,74,75,76,77,78,79,80,81,82,...84
Powered by FlippingBook