PALLADIUM magazine - podzim - zima 2015 - page 71

.YďWiNRYìNUpPV ODQìçRYìPROHMHP
PRO4OSOBY
1malýkvěták (600g) / 2 lžíceolivovéhooleje
1 lžícemásla / 1 pórek / 2 stroužkyčesneku /
500mlmléka /500ml vody / sůl apepř /
8plátků slaniny / lanýžovýolej / čerstvá
petržel
Troubupředehřejtena 180°C. Květák rozeber-
tena růžičky, přendejtenaplechapromíchejte
solejem. Pečteasi 20–30minut, dokudkvěták
nezačne lehce zlátnout. Vyndejte z trouby
adejte stranou.
Vhrnci rozehřejtemáslo, přidejtepóreknakrá-
jenýnakolečkaa smažte3–5minut doměkka.
Přidejte rozmačkanýčesnek, květák, sůl,mléko
avodu. Promíchejteapřiveďtekvaru. Vařte
namírnémohni 10minut. Mezitímnapánvi
osmažte slaninudokřupavaadejte stranou.
Vyjmětepolovinukvětákua zbytekpolévky
rozmixujtedohladka. Vmíchejte zbylýkvěták
adochuťte solí apepřem. Podávejte s rozlá-
manou slaninou, trochounasekanépetrželky
a lanýžovýmolejem.
Ingredience pro tento recept zakoupíte v supermarketu
Albert
'DOåt VNYďOp SROpYN\Y\]NRXåHMWH
Y UHVWDXUDFtFK
UNO
a
Chanchala
.
RECEPTY
69
FOTOA FOOD STYLING: ŠÁRKABABICKÁ
/
1...,61,62,63,64,65,66,67,68,69,70 72,73,74,75,76,77,78,79,80,81,...84
Powered by FlippingBook