Velká dýňová láska: 3 + 1 tipy, jak si užít dýni
Zbožňuji podzim - kromě měkkých slunečních paprsků, krásných barev v přírodě a příjemného vrstvení v módě přináší moji oblíbenou pochoutku - dýni! Halloweenem dýňové šílenství naštěstí nekončí, takže jsou stále k dostání na všech farmářských trzích. A já je kupuji po kilech! Připravila jsem pro vás 3 + 1 tipy, jak si tuhle dobrotu užít pokaždé jinak - a vždycky to bude rychlovka, která rozzáří vaše podzimní dny.
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Asi největší klasikou je polévka. Existuje asi tisíc receptů a variací - pokaždé tak můžete udělat tuto dobrotu nějak jinak - s mrkví, batáty, chilli, kokosovým mlékem, kukuřicí, nebo fazolemi. Navíc je to super rychlý recept, který zvládnete i po namáhavém dni a jako bonus - udělá vám krásně v břiše. Polívka prostě k podzimu patří. Jak ji dělám nejraději?
Co nakoupit:
- 1 dýně Hokaido
- 1 větší cibule
- 1 plechovka kokosového mléka
- troška másla
- troška olivového oleje
- římský kmín
- žluté kari
- chilli
- kurkuma
- sůl, pepř
- pažitka, petžel, nebo koriandr
- 1 dýně Hokaido
- troška olivového oleje
- 2 hrnky rýže Arborio
- 3 hrnky vody
- troška másla
- větší cibule
- 2 deci bílého suchého vína
- slanina dle chuti
- parmezán na posypání
- sůl, pepř dle chuti
- rozmarýn, nebo petrželka
- 1 dýně Hokaido (použijeme cca 350 g)
- 120 ml podmáslí
- menší polovinu změklého másla
- 25 lžic hladké mouky
- 10 lžic hnědého cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- troška sody
- skořice
- perníkové koření
- javorový sirup
- 60 ml oleje
- 3 vajíčka
- rozdrcené pekanové oříšky
- 1 smetana ke šlehání
- 1 zakysaná smetana
- Smetana Fix