Recepty 3 lehkých jídel, které si zamilujete
V létě si připravujeme, nebo v restauracích volíme, spíše lehčí jídla. Proto jsme pro vás v restauracích PALLADIA vybrali tři recepty, které nezatíží váš metabolismus, jsou výživné, zdravé a určitě vám budou chutnat!
Kavárna Creperie Pokud jste někdy byli na prázdninách v Bretani, určitě jste ochutnali místní specialitu - galettes. Galettes jsou přirozeně bezlepkové palačinky z pohankové mouky, které se většinou podávají na slano. Naštěstí není potřeba jezdit tak daleko, můžete zajít do PALLADIA do Kavárny Creperie, pokud si galettes nechcete připravit sami doma.
MALINOVO-JAHODOVÝ FRESH BOWL S OVOCEM
Ingredience (na 4 porce): 400 g tvarohu 200 g jahod 200 g malin 40 g medu 60 ml kokosového mléka Postup: Do čtyř sklenic rozdělíme tvaroh a zakapeme jej medem. Rozmixujeme jahody, maliny a kokosové mléko. Pyré nalijeme na med a ozdobíme malinami. Fruitisimo Skočte ochutnat čerstvé bowls do Fruitisima 9 čerstvě připravených bowls. Vybrat si můžete kelímek plný sladkého sezonního ovoce, smoothie bowl, který tvoří pouze rozmixované ovoce, nebo fresh bowl složený z tvarohu, nebo jogurtu, doplněný třeba mangem a kokosem, jahodami, malinami a medem nebo borůvkami, ovesnými vločkami a kokosovým mlékem. Který se stane vaším favoritem?BRETAŇSKÁ GALETTE
Ingredience (na 10 palačinek): 330 g pohankové mouky 10 g soli 75 cl vody vejce 500 g listového špenátu 150 g uzeného lososa cibule, česnek, sůl, pepř několik lžic másla 10 vajec Postup: V misce nejprve připravte těsto na galettes. Smíchejte pohankovou mouku se solí a pomalu zapracujte vodu. Nakonec přidejte vejce a nechte těsto alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici zakryté potravinovou fólií, aby se suroviny správně spojily. Mezitím si připravte náplň: špenát ohřejte na osmažené cibulce a česneku a ochuťte solí a pepřem. Lososa nakrájejte na tenké plátky. Po dvou hodinách je těsto správně odleželé a můžete na pánvi na mírném ohni rozpálit máslo. Palačinku opečte z jedné strany, obraťte ji a ozdobte ji špenátem a lososem. Doprostřed palačinky rozklepněte syrové vejce. Okraje palačinky (když už je dostatečně propečená) ohněte doprostřed a vytvořte tak čtvercový tvar. Palačinku opékejte do chvíle, kdy je vejce usmažené podle vašich preferencí. Na závěr můžete palačinku ozdobit nasekanou petrželkou. Bon apétit!Kavárna Creperie Pokud jste někdy byli na prázdninách v Bretani, určitě jste ochutnali místní specialitu - galettes. Galettes jsou přirozeně bezlepkové palačinky z pohankové mouky, které se většinou podávají na slano. Naštěstí není potřeba jezdit tak daleko, můžete zajít do PALLADIA do Kavárny Creperie, pokud si galettes nechcete připravit sami doma.