Vintage kabelky moderně: Jakou si vyberete?

Kabelky jsou pro ženy víc než jen praktický doplněk – často představují důležitou součást jejich osobnosti, stylu a sebevědomí. Zatímco vintage kabelky mají své kouzlo v tom, že nesou příběhy z minulosti, existují i moderní kousky, které čerpají inspiraci z klasických designů. V tomto článku se podíváme na nadčasový styl vintage kabelek, ale zároveň vám ukážeme, že podobné trendy můžete nalézt u současných značek.

Proč vintage kabelky nikdy nevyjdou z módy

Vintage kabelky jsou symbolem elegance a jedinečnosti. Jejich návrhy, často inspirované jednoduchými a nadčasovými liniemi, se staly synonymem sofistikovanosti. Ikonické značky jako Chanel, Hermès či Louis Vuitton dodnes ovlivňují módní návrháře, kteří vytvářejí moderní kolekce. A právě díky této nadčasovosti se vintage styl stále vrací – v minimalistických i retro kolekcích, které dnes můžete najít u mnoha současných značek.

Jaké jsou typické znaky vintage kabelek?

Vintage kabelky vynikají kvalitním zpracováním, jednoduchým designem a materiály, které vydrží desítky let. Mezi typické znaky patří:

Kvalitní kůže: Pevná a dobře zpracovaná kůže, která stárne s grácií a získává jedinečnou patinu.
Nadčasový design: Prošívané vzory, zlaté či stříbrné detaily, jednoduché linie a struktury, které zůstávají módní i po letech.
Výrazné detaily: Zámky, řetízky, výrazná loga nebo kovové spony – tyto prvky často dodávají kabelkám nezaměnitelný vzhled.

Moderní alternativy inspirované vintage stylem

Nemusíte však nutně lovit vintage kousky v bazarech nebo specializovaných prodejnách, abyste dosáhli tohoto ikonického vzhledu. Mnohé značky dnes navrhují kabelky, které čerpají z kouzla minulých dekád, ale přinášejí je v moderním, praktickém a dostupnějším provedení. V obchodním domě Palladium najdete hned několik značek, které umí vintage styl skvěle interpretovat.

Guess – Značka Guess přináší kousky inspirované vintage stylem. Kabelka s bambusovou rukojetí evokuje eleganci 60. let, zatímco prošívaný design druhé kabelky připomíná nadčasový styl ikonických vintage značek. Obě kabelky kombinují moderní materiály s prvky starých časů.

guess3
Kerima 4g logo handbag, Guess, orientační cena 4 950 Kč; Dili 4g logo rhinestone handbag, Guess, orientační cena 3 490 Kč

Karl Lagerfeld – Tato značka často čerpá inspiraci z klasického vintage stylu, což lze vidět i na designu jejich kabelek. První kabelka s řetízkovým popruhem a výrazným kovovým detailem připomíná ikonické kousky z 50. a 60. let, kdy byly řetízkové popruhy velkým trendem. Druhá kabelka s výrazným logem "Karl" v odvážném a minimalistickém designu kombinuje moderní přístup s nádechem retro designu.

KARL3
K/Signature fan large tote bag, Karl Lagerfeld, orientační cena 10 300 Kč; K/Signature small crossbody bag, Karl Lagerfeld, orientační cena 8 000 Kč

Patrizia Pepe –  Kolekce Patrizie Pepe zahrnuje kabelky s unikátními detaily, jako je proplétaný kovový vzor a ratanové prvky, které evokují vintage styl. Spojení kvalitních materiálů a pečlivě zpracovaných linií vytváří nadčasovou eleganci s moderním twistem. 

patriziapepe
Fly Bamby bag s odnímatelným popruhem, Patrizia Pepe, orientační cena 8 950 Kč; Fly Bamby, Patrizia Pepe, orientační cena 8 700 Kč

Wojas – Kabelky s koňakovým odstínem byly velmi populární v 70. letech. Kabelky z hnědé, lesklé kůže zase evokují retro vzhled, kdy byly odolné a sofistikované materiály velmi oblíbené. Modely s předními kapsami na přezky připomínají retro styl 60. a 70. let, kdy byly funkční prvky v kombinaci s elegantním designem prioritou.

wojas
Dámské malé crossbody, Wojas, orientační cena 2 899 Kč; Dámská každodenní velká kabelka, Wojas, orientační cena 3 799 Kč

Začleňte vintage styl do moderního šatníku

Pokud milujete vintage kabelky, nemusíte měnit celý svůj šatník, abyste s nimi ladili. Právě naopak! Vintage kousky se skvěle kombinují s moderními outfity. Stačí jednoduchý, minimalistický look a vintage kabelka celý outfit pozvedne na vyšší úroveň.

Obchodní dům Palladium nabízí široký výběr kabelek, které v sobě nesou právě ten správný mix elegance minulosti a stylu současnosti. Ať už jste fanouškem minimalistických designů, nebo naopak milujete výrazné detaily, najdete zde svůj vysněný kousek, který dokáže ozvláštnit každý outfit.

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

 

#vsechnastories #moda #modnitipy #kabelka #vintage