Sportovní móda dobývá ulice

Sportovní móda se z tělocvičen a stadionů rychle rozšířila do ulic měst po celém světě. To, co bylo dříve považováno za čistě funkční oblečení, dnes dominuje módním trendům jako symbol pohodlí, stylu a moderního životního stylu. Spojení sportovního oblečení s elegantními kousky vytváří nové, svěží kombinace, které jsou nejen praktické, ale také neuvěřitelně šik.

Proč nosit sportovní módu

Sportovní móda nabízí řadu výhod. Zaprvé je to pohodlí. Materiály používané v moderní sportovní módě jsou navrženy tak, aby byly prodyšné, pružné a zároveň odolné. To znamená, že se v nich budete cítit dobře po celý den, ať už vyrážíte na nákupy, do práce nebo na večerní posezení s přáteli.

Dalším důvodem je její variabilita. Sportovní kousky dnes nejsou jen o teplácích a mikinách. Moderní kolekce zahrnují stylové legíny, crop topy, bomber bundy nebo tenisky, které se snadno kombinují s dalšími fashion kousky a vytvářejí tak sofistikované, ale zároveň uvolněné outfity.

Jak kombinovat sportovní módu s fashion kousky

Klíčem k úspěšnému začlenění sportovních prvků do vašeho šatníku je vyváženost. Zde je několik konkrétních tipů, jak to udělat:

1. Mějte jeden dominantní prvek

Zvolte jeden výrazný sportovní kousek a zbytek outfitu doplňte elegantním oblečením. Například, pokud si obléknete sportovní legíny, zkombinujte je s dlouhým kabátem a botami na podpatku. Vytvoříte tak kontrast mezi sportovním a formálním stylem.

Nápad na outfit: První outfit kombinuje klasické černé legíny s oversized sakem v neutrální béžové barvě. Druhý outfit představuje sportovní kalhoty s jemnou texturou, doplněné jednoduchým černým tričkem a bílou košilí. Oba outfity pořídíte v Reserved.

reserved_(2)Hladké legíny, Reserved, orientační cena 399 Kč; Sako jednoduchého střihu, Reserved, orientační cena 499 Kč; Pánské kalhoty, Reserved, orientační cena 859 Kč, Košile střihu regular s vysokým podílem lnu, Reserved, orientační cena 599 Kč

2. Hrajte si s texturami

Kombinujte sportovní materiály, jako je lycra nebo nylon, s klasickými tkaninami, jako je vlna, bavlna nebo denim. Například, sportovní mikinu můžete nosit s džínami a koženou bundou, což dodá outfitu zajímavý kontrast.

Nápad na outfit: První outfit spojuje elastický, přiléhavý top s volnými cargo kalhotam, který pořídíte od Patrizia Pepe. Druhý outfit z obchodu Mango kombinuje pohodlnou oversized mikinu v sytě vínové barvě s klasickými krémovými kalhotami.

patriziamango_(1)Rolák z materiálu jersey, Patrizia Pepe, orientační cena 5 050 Kč; Cargo kalhoty s fleecem, Patrizia Pepe, orientační cena 6 650 Kč; Mikina relaxed fit s kapucí, Mango, orientační cena 1 599 Kč; Džíny relax fit s pukem, Mango, orientační cena 1 199 Kč

3. Přidejte zajímavé doplňky

Doplňte svůj sportovní outfit výraznými módními doplňky. Skvělým příkladem jsou elegantní hodinky, výrazná kabelka nebo zajímavé sluneční brýle. Tímto způsobem dodáte jednoduchému sportovnímu outfitu šmrnc.

Nápad na outfit: Inspirujte se outfity od Adidas, které ukazují, jak výrazné doplňky mohou povýšit sportovní vzhled. Zelený teplákový set je oživen pastelovou fialovou kabelkou. Červené šaty s logem Adidas jsou ideálně doplněny koženou bundou a slunečními brýlemi. Poslední outfit kombinuje červené sportovní kalhoty s jednoduchým černým topem a koženým páskem.

adidas_(2)Outfit 1: Sportovní bunda Adicolor Classics Loose Firebird, Adidas, orientační cena 1 899 Kč; Sportovní kalhoty Firebird Loose, Adidas, orientační cena 1 699 Kč; Outfit 2: Šaty Adicolor Classics 3-Stripes Maxi, Adidas, orientační cena 1 499 Kč; Outfit 3: Kalhoty Adibreak, Adidas, orientační cena 1 799 Kč

Hlavně se nebát barev

Sportovní móda nabízí širokou paletu barev, se kterými můžete experimentovat. Jasné barvy jako neonová růžová, limetkově zelená nebo elektricky modrá mohou dodat vašemu outfitu energii. Pokud se necítíte na výrazné barvy, zkuste kombinaci černé s jedním výrazným prvkem.

Nápad na outfit: Pokud chcete oživit svůj šatník, inspirujte se tímto odvážným barevným kombem od značky Lacoste. Vyberte si buď limetkově zelený crop top spárovaný se zelenými tepláky nebo můžete sáhnout po výrazně modrých teplácích a doplnit je neutrálním bílým svetrem.

lacosteLacoste dámské tepláky s perforovaným efektem, Lacoste, orientační cena 4 779 Kč; Sportovní podprsenka, Lacoste, orientační cena 1 300 Kč; Lacoste French Made teplákové kalhoty, Lacoste, orientační cena 3 184 Kč; Lacoste pánský svetr, Lacoste, 2 459 Kč


Nechat se inspirovat od světových ikon

Pokud jde o kombinování sportovní módy s fashion kousky, inspiraci najdete doslova na každém kroku. Některé z nejvýraznějších osobností, které tuto módu propagují, jsou:

Gigi Hadid: Tato supermodelka je známá svými jednoduchými, ale efektivními kombinacemi. Její oblíbenou kombinací je sportovní crop top, oversized sako a vysoké podpatky. 

Kendall Jenner: Další ikona, která sportovní módou doslova žije. Její outfity skládající se z legín, kožené bundy a luxusní kabelky je často kopírován po celém světě. Kendall mistrně kombinuje pohodlí a styl, což je základ úspěchu.

Hailey Bieber: Její styl je uvolněný, ale přesto velmi promyšlený. Hailey často volí jednoduché, ale stylové sportovní sety, které doplňuje elegantními kabáty.


Sportovní styl jako nová definice městské elegance

Sportovní móda je dnes více než jen trend – je to životní styl. Nabízí se nespočet možností, jak být stylový a zároveň se cítit pohodlně. Experimentujte s kombinacemi, inspirujte se od světových módních ikon a vytvořte si vlastní jedinečný look, který bude perfektně vyhovovat vašemu stylu i dennímu režimu. 

U nás v Palladiu vás čeká široký výběr sportovních i módních kousků, se kterými snadno vytvoříte outfit, ve kterém zazáříte. Přijďte do Palladia objevit nové podzimní kolekce a vyberte si pro sebe ty nejlepší kousky! 

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

 

#vsechnastories #moda #fashion #modnitipy #sportovnimoda