Lehkost v každém kroku: Objevte dokonalé baleríny

Pocházejí ze světa tance a jejich podrážka poskytuje maximální flexibilitu a pohodlí. Víte, o kom je řeč? O nejžhavějším trendu této sezóny, kterým se staly ploché boty známé jako baleríny. Vyberte si ty své z aktuálních letních kolekcí v obchodech v Palladiu, kde stále probíhají velké výprodeje.

Dokonalá kombinace elegance a pohodlí

Už podle názvu je jasné, že balerínky jsou inspirované baletem a pocházejí přímo z Paříže. Nesou v sobě nejen francouzskou eleganci, ale také maximální pohodlí. Obout si je můžete na procházku do města, na letní akci i obchodní jednání s jistotou, že vás rozhodně nebudou bolet nohy. Zkombinovat je můžete s maxisukní, džíny, nebo společenskými kalhoty a vždy budete vypadat sofistikovaně a stylově.

Pokud hledáte klasický model, zvolte dámské kožené baleríny od značky Baťa. S jednoduchým tvarem a kulatou špičkou na ultralehké a pružné podešvi se změkčenou koženou stélkou, jsou ideální volbou pro dlouhé pracovní dny.

f4

Dámské kožené baleríny, Baťa, orientační cena 1 799 Kč

Zkuste něco nového: ostře řezaná špička

Tento rok se vrací trend balletcore, který zahrnuje nejen baleríny, ale také bodýčka s výstřihy na zádech a látkové čelenky. Pokud preferujete tvrdší styling, nebojte se vyzkoušet balerínky s pásky přes nárt nebo kolem kotníku.

Novinkou jsou také ostře řezané rovné špičky, které dodají vašemu outfitu moderní vzhled. Tradiční kulaté špičky zůstávají stále v módě, ale hranaté špičky přinášejí balerínám svěží nádech.

f1

Baleríny Gino Rossi černá, CCC, orientační cena 1 039 Kč; Dámské polobotky, Wojas, orientační cena 2 499 Kč

Prodyšná obuv vhodná na léto

Máte rádi odvážnější modely? Vyzkoušejte síťované balerínky z H&M, černé baleríny Jenny Fairy z CCC, nebo baleríny Graceland z Deichmann. Všechny tři modely jsou vyrobeny z kvalitního textilní materiálu, ve kterém budou vaše nohy moct dýchat i v horkých letních dnech.

f2

Síťované balerínky, H&M, orientační cena 599 Kč; Baleríny Jenny Fairy černá, CCC, orientační cena 849 Kč; Baleríny Graceland, Deichmann, orientační cena 599 Kč

Nebojte se barev

Baleríny si tanečnice oblíbily především díky jejich měkké patě. Tu má i růžový pár roztomilých balerínek s mašličkou z prodejny Deichmann. Světle modré balerínky Gino Rossi z přírodní kůže pak nemají patu vůbec a představují proto elegantní náhradu lodiček ve vašem letním outfitu.

f3

Esprit baleríny, Deichmann, orientační cena 629 Kč; Baleríny Gino Rossi světle modrá, CCC, orientační cena 1 099 Kč

I nízký podpatek dělá parádu

Ačkoliv původně byly baleríny známé jako ploché boty, v posledních letech si světové módní ikony zamilovaly i varianty s podpatkem nebo klínkem. Jednoduché černé baleríny s nízkým podpatkem a elegantními pásky seženete v Deichmann. Minimalistický skandinávský design zase nabízí dámské kožené baleríny v přírodních tónech z prodejny Ecco a CCC.

f5

Ecco Scuplted LX dámské kožené baleríny, Ecco, orientační cena 3 399 Kč; Claudia Ghizzani baleríny černé, Deichmann, orientační cena 899 Kč; Baleríny Clara Barson béžové, CCC, orientační cena 649 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #rady #obuv #leto2024 #baleriny