Doplňky pro pány, které oživí každý look

Chystáte se na svatbu, nebo máte v práci formální dresscode a už vás nudí obyčejné business outfity? Posuňte své oblékání na novou úroveň a ukažte, že máte styl. Přečtěte si, které doplňky dodají vašemu vzhledu dávku osobitosti a kde je v Palladiu koupit.

1. Kravata

Vezmeme to od úplného základu. Kravata jde ruku v ruce s oblekem, ale rozhodně nemusí být jen nudnou nutností. Aby kravata vypadala dobře, musí mít správnou šířku. Orientovat se můžete podle šířky klopy u saka a zvolit:
 
slim variantu o šířce 5–6 cm, která je aktuálně velmi in,
nebo klasickou kravatu o šířce 7–8 cm.
 
Pokud máte v plánu vynést jednoduché sako a košili bez vzoru, rozbijte outfit vzorovanou barevnou kravatou. Inspirovat se můžete kravatou od značky GANT. Nezapomeňte ale, že všeho moc škodí. V případě, že jsou vzory už na saku nebo košili, sáhněte raději po jednobarevné kravatě. 

Co se materiálu týče, doporučujeme vybrat kravatu ze 100% hedvábí, které je symbolem luxusu. Široký výběr hedvábných kravat nabízí prodejna ANTHONY’S v patře -1.

08

Kravata GANT Silk Paisley Tie, GANT, orientační cena 1 679 Kč; Zelená pletená hedvábná kravata, ANTHONY’S, orientační cena 990 Kč; Modrá hedvábná kravata, ANTHONY’S, orientační cena 990 Kč; Modrá hedvábná kravata s puntíkem, ANTHONY’S, orientační cena 990 Kč


2. Motýlek

Alternativu ke kravatě představuje motýlek, který je často vnímán jako formálnější, avšak dnes už ho nemusíte nosit jen ke smokingu. Na oficiální události si uvažte motýlka v tmavších barvách. Na denní nošení je naopak skvělou volbou světlý motýlek nebo motýlek s roztomilými vzory. Do popředí se ale v posledních letech dostává také dřevěný motýlek, který rozhodně zaujme. 

Saténové, vzorované i jednoduché motýlky pořídíte v prodejně celio v patře 0.

011

Saténový motýlek Gibowsatin, celio, orientační cena 299 Kč; Motýlek Bibowdots, celio, orientační cena 499 Kč; Vzorovaný motýlek Gibowflo, celio, orientační cena 499 Kč


3. Spona na kravatu

Spona na kravatu nejen že dobře vypadá, ale má také svou podstatnou funkci. Zabraňuje totiž nechtěnému pohybu kravaty. Kupte si tento nenápadný doplněk od značky HUGO BOSS, který z vás udělá elegána. Spona by měla být ideálně v délce ¾ šířky kravaty a nikdy by neměla být širší než kravata. Umístěte ji mezi třetí a čtvrtý knoflík košile. Pokud si berete vestu, nebo svetr, pak nechte sponu raději doma.

01

Tie clip with step details and engraved logo, Hugo, orientační cena 2 211 kč; Brass tie clip with double b monogram, Hugo, orientační cena 2 334 kč; oval-shaped tie clip with engraved logo, Hugo, orientační cena 1 325 kč


4. Kapesníček do saka

Zdá se vám sako tak nějak nahé? Pravděpodobně vám chybí kapesník, který mu vrátí ten správný šmrnc. Kapesníček patří do náprsní kapsy a podle módních návrhářů musí ladit s košilí či kravatou.

Při výběru se řiďte stejnými pravidly jako u kravaty nebo motýlku. K výraznému saku, košili nebo kravatě dolaďte kapesník minimalistického designu. Naopak k obyčejnému kompletu se odvažte s kontrastním modelem kapesníčku. Vybírat můžete opět v obchodě ANTHONY’S.

014

Bílý hedvábný kapesníček s puntíkem, ANTHONY’S, orientační cena 590 Kč; Fialový hedvábný kapesníček se vzorem, ANTHONY’S, orientační cena 590 Kč; Tmavě modrý hedvábný kapesníček s puntíkem, ANTHONY’S, orientační cena 590 Kč; Červený hedvábný kapesníček se vzorem, ANTHONY’S, orientační cena 590 Kč


5. Manžetové knoflíčky

Manžetové knoflíčky vám umožňují dostat na oblek kus svého já. Jedná se o jedinečný oblekový doplněk, který se vyrábí v různých tvarech, provedeních i barvách. Na trhu jsou k dispozici například knoflíčky s hologramy, gravírováním nebo kamínky.

Na oficiální události doporučujeme výraznější lesklé knoflíčky. Do zaměstnání nebo na obchodní schůzku si naopak připněte spíše matné a decentní knoflíčky. Ideální je je sladit s dalšími doplňky, jako jsou hodinky, prsteny, spony na opasku a podobně.

013

Manžetové knoflíčky BOSS, hugo, orientační cena 1 395 Kč; Modro bílé manžetové knoflíčky s hedvábím, ANTHONY’S, orientační cena 990 Kč; Manžetové knoflíčky Astronauti, ANTHONY’S, orientační cena 990 Kč


6. Šle

V současnosti jsou největším trendem bez debaty šle, které se jako doplněk vrátily do módy v plné parádě. Šle vypadají cool, a navíc slouží k tomu, abyste si nemuseli neustále popotahovat kalhoty a bát se, že vám v tu nejmíň vhodnou chvíli spadnou.

traky

Při výběru si dejte pozor na rozdílné tvary v zádové části. Existuje totiž několik forem:
Y forma – tlustší šle, které jsou přichyceny na 3 místech a jsou vhodné na formální příležitosti
X nebo H forma – klasické šle, které se upevňují na 4 místech a jsou spíše na běžné denní nošení
 
010
Černé kšandy, ANTHONY’S, orientační cena 1 290 Kč; Červené kšandy, ANTHONY’S, orientační cena 1 290 Kč


7. Opasek

Pokud si nyní říkáte, že šle nejsou nic pro vás, pořiďte si raději kvalitní pásek. Ten může být hezkým výrazným doplňkem obleku, ovšem jen za předpokladu, že se vyhnete masivním kovbojským sponám nebo dalším nevhodným vzorům a tvarům. Ideální šířka pásku by měla činit 3–4 cm.

Naším tipem jsou nadčasové kožené opasky s decentní přezkou od značky Divoký býk. Jejich nabídka obsahuje pásky hned v několika odstínech, takže nebudete mít problém najít barvu, která bude ladit s botami.

012

Pánský bílý kožený opasek 35 mm, Divoký býk, orientační cena 699 Kč; Pánský šedý kožený opasek 35 mm, Divoký býk, orientační cena 699 Kč; Pánský černý kožený opasek 40 mm se sponou z nerezové oceli, Divoký býk, orientační cena 1099 Kč


8. Hodinky

Formální look se rozhodně neobejde bez tradičního pánského šperku, kterým jsou luxusní hodinky. Za společenské hodinky považují odborníci ty, které mají větší ciferník a kožený řemínek. Podstatné ale je, aby se vám vešly pod manžetu.

Pro semi–formal a business příležitosti by se měl průměr pouzdra pohybovat v rozmezí 40–42 cm. Na formální události si pak na zápěstí nasaďte spíše minimalistické a tenčí modely. Řemínek nebo barvu číselníku slaďte s barvou obleku.  

015

Hodinky Albert Riele Concerto 349GQ13-SP22I-LN, APART, orientační cena 14 649 Kč; Albert Riele Concerto 248GA04-SS33I-LB, APART, orientační cena 24 649 Kč

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #lifestyle #muži #boty