Babí léto: Stylově i při rozmarech počasí

Babí léto je obdobím, kdy se počasí může změnit doslova během několika minut. Ráno nás může přivítat chladný vítr, zatímco odpoledne teploty šplhají po teploměru nahoru. Jak se na toto nepředvídatelné počasí připravit? Přinášíme vám tipy na módní must-have kousky, které vás nejen ochrání, ale také zajistí, že budete vypadat stylově za každé situace.

Klíčem k úspěchu je vrstvení oblečení

Vrstvení oblečení je nezbytné, pokud chcete zvládnout proměnlivé počasí babího léta. Začněte s tenkou základní vrstvou, jako je například pohodlné bavlněné tričko. Na to můžete přidat svetr nebo cardigan, který vás zahřeje během chladných rán. Nakonec si oblékněte lehkou bundu, kterou snadno svléknete, když se teploty během dne zvýší.

Tip: Lehký svetr nebo cardigan je perfektním kouskem pro toto období. Ráno vás dostatečně zahřeje, ale během teplého odpoledne ho můžete jednoduše přehodit přes rameno. Jeho univerzálnost a snadná kombinovatelnost s různými outfity z něj dělají stylový a praktický doplněk..

GUESS_fall

Cachemere blend belted cardigan, GUESS, orientační cena 1 945 Kč; All over patchwork cardigan, GUESS, 2 850 Kč

Tip: Další skvělou volbou jsou kožené nebo džínové bundy. Tyto bundy nejenže dodají vašemu outfitu nadčasový vzhled, ale také poskytují spolehlivou ochranu před chladným ranním počasím. Díky jejich odolnosti vám navíc dobře poslouží i při mírných podzimních deštích.

GAP_fall

Džínová oversize bunda, GAP, orientační cena 2199 Kč; Džínová bunda GAP × Dapper Dan Unisex, GAP, orientační cena 2399 Kč

Pláštěnka do každého batohu

Pláštěnka je skvělým módním doplňkem. Zvolte stylovou pláštěnku, kterou můžete snadno přehodit přes své oblečení. Moderní pláštěnky jsou nejen funkční, ale mohou dodat vašemu outfitu šmrnc.

Tip: Pro snadné přenášení volte pláštěnku, kterou můžete složit do malé kapsy nebo pytlíku.

Columbia_fall

Women’s Weekend Adventure™ Waterproof Long Shell Jacket, Columbia, orientační cena 4 499 Kč

Stylové šátky pro chladná rána

Šátek je nejen módním doplňkem, ale také praktickým pomocníkem, když teploty klesnou. Můžete si ho volně uvázat kolem krku ráno a během dne ho jednoduše složit do kabelky nebo batohu, když se oteplí. 

Tip: Zvolte šátek z lehkého materiálu, jako je viskóza nebo bavlna, který nezabere mnoho místa, ale přesto vás zahřeje.

Mango_fall

Šátek s potiskem proužků, MANGO, orientační cena 299 Kč; Saténová šálka s potiskem, MANGO, orientační cena 299 Kč

Kvalitní obuv, která odolá rozmarům počasí

Výběr správné obuvi je v tomto období klíčový. Ideální volbou jsou kotníkové boty nebo tenisky, které vás ochrání před ranním chladem a případnými přeháňkami, ale zároveň jsou dostatečně prodyšné pro teplejší odpoledne.

Tip: Investujte do bot s voděodolnou úpravou, které udrží vaše nohy v suchu i při nečekaném dešti.

Bata_fall

Dámské kožené tenisky na odlehčené podešvi, Baťa, orientační cena 1599 Kč; Pánské kožené nubukové sneakersy, Baťa, orientační cena 1599 Kč

Nezbytnosti, které musíte mít v kabelce

Nepředvídatelné počasí vyžaduje připravenost. Co by tedy nemělo chybět ve vaší kabelce nebo batohu?

Skládací deštník: Malý a kompaktní deštník, který nezabere mnoho místa, ale může vás zachránit před nenadálým deštěm.
Sluneční brýle: I když je ráno zamračené, odpoledne může slunce svítit plnou silou.
Hydratační krém: Chladné ráno a teplé odpoledne mohou způsobit suchost pokožky. Mějte po ruce malý hydratační krém, abyste se cítili pohodlně celý den.

Kabelka

Deštník, H&M, orientační cena 249 Kč; Oválné sluneční brýle, H&M, orientační cena 49 Kč; Český krém pro vytíženou pleť, Havlíkova přírodní apotéka, orientační cena 217 Kč

Připravte se s námi na babí léto

Babí léto je krásným obdobím, které přináší mnoho příležitostí pro kreativní kombinace vašich outfitů. S našimi tipy zvládnete každou změnu počasí s lehkostí a budete vždy vypadat skvěle. Nezapomeňte, že klíčem je vrstvení, správná volba doplňků a být připraveni na všechny eventuality. I nezbytnosti do kabelky, jako skládací deštník, pláštěnka nebo podzimní tenké rukavice, mohou být elegantní a následovat nejnovější trendy. Buďte stylový za každého počasí.

Navštivte příjemné prostředí nákupního centra Palladium, kde najdete širokou nabídku módních kousků, které vám pomohou přečkat proměnlivé počasí s grácií a stylem.

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #moda #fashion #rady