Co si obléct na filmový festival v Karlových Varech

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se řadí mezi nejsledovanější společenské akce v Česku. Letošní 58. ročník startuje už 28. 6. 2024, a pokud se chystáte centrum dění navštívit, je nejvyšší čas pořídit si stylový outfit. Nebo dva, možná rovnou tři. Přečtěte si, jak se na festivalové dny obléct a kde v Palladiu sehnat ty nejlepší kousky.

Kromě filmů je ale KVIFF spojován také s módou, jelikož představuje ideální příležitost, kde se ukázat ve velkém stylu. Ať už se chystáte do Karlových Varů na vybrané společenské události, nebo jen na procházku po kolonádě, chce to nápad, eleganci a styl.

Předtím než se pustíte do výběru oblečení, zamyslete se nad povahou události, které se budete účastnit a přečtěte si pozorně pozvánku. Zatímco na slavnostní premiéry se očekává formální oblečení, na workshopy či přednášky můžete jít v běžném outfitu.

Co si obléct na slavnostní události

Dostali jste pozvánku na premiéru nebo slavnostní zahájení festivalu? Dodržujte dresscode. Na červený koberec by pánové měli sáhnout po smokingu s motýlkem a dámy po večerních nebo plesových šatech. U takzvaného White Tie mohou být šaty honosné a v různých barvách či dekorech, u událostí po 18. hodině, tedy Black Tie by měly být v tmavých barvách.

1

Šaty Cowl Neck Satin Dress, Karl Lagerfeld; Kabelka K/signature Rhinestone clutch handpicked by Hun Kim, Karl Lagerfeld; Černý smoking San Carlo, Anthony’s, orientační cena 13 980 Kč 

Na večírek

Pokud nemáte v pozvánce jasně daná pravidla, nebojte se na večírky trochu odvázat. Šaty nebo sukně můžete vyměnit za společenské kalhoty a outfitu dodat trochu té barvy. Záleží, v čem se budete cítit dobře.

2

Visací náušnice se zirkonem, RESERVED, orientační cena 599; Ladies‘ Pumps, RESERVED, orientační cena 1 199 Kč; Kalhoty s vysokým sedem z lyocellu, RESERVED, orientační cena 1 799 Kč; Krátké sako z lyocellu, RESERVED, orientační cena 2 999 Kč; Flitrové body, RESERVED, orientační cena 1 399 Kč 

Na brunch

Na pozdní snídani spojenou s obědem mohou dámy zvolit oversize sako s midi nebo maxi sukní, kterou doplní jednoduchý top a výrazná kabelka. Obout si ke kompletu můžete jako lodičky, tak i elegantní sandály.

3

Pleated Striped Maxi Skirt, Karl Lagerfeld; Woll Blend Jacket Handpicked By Hun Kim, Karl Lagerfeld; Karl Signature Organza T-shirt, Karl Lagerfeld; K/Ikonik Perforated Shoulder Bag, Karl Lagerfeld

Pánům pro denní události postačí padnoucí košile a kalhoty, ke kterým budou dobře vypadat volnočasové mokasíny.

4

Mačkaná košile resort Regular Fit, H&M, orientační cena 599 Kč; Kalhoty z lněné směsi Regular Fit Flared, H&M, orientační cena 839 Kč; Mokasíny Lasocki černá, CCC, orientační cena 899 Kč

Na přednášku nebo do chill out zóny

KVIFF si vyloženě říká o výstřednost a přednášky nebo setkání v chill out zónách jsou přesně tím místem, kde se dává prostor barvám, vzorům a fantazii. Naším tipem jsou maxi šaty z úpletu, hedvábné nebo lněné kalhoty, které zkombinujte s příjemným tričkem či jen braletkou a sakem. Pohodlné, ale stále chick.

5

Sako crop na knoflíky, MANGO, orientační cena 1299 Kč; Lněná sukně s rozparkem, MANGO, orientační cena 599 Kč; Trojúhelníková braletka Havana z recyklované krajky, Tezenis, orientační cena 399 Kč; Lodičky Eva Minge bílá, CCC, orientační cena 1839 Kč

Na procházku po promenádě

Abyste si mohli užít festival naplno, doporučujeme si s sebou zabalit pohodlné boty. Trasa od hotelu Thermal ke Grandhotelu Pupp má zhruba 1,5 km a vsadíme se, že ji neprojdete jen jednou. Boty na jehlovém podpatku si proto nechte raději na večerní události a na denní běhání po kolonádě zvolte raději sandály nebo tenisky. K nim si oblékněte ležérní háčkované nebo košilové šaty, lněné kousky nebo třeba vzdušnou košili.

Nezapomeňte, že počasí může být proměnlivé, a proto u sebe mějte i druhou vrstvu – sako, cardigan nebo džínovou či koženkovou bundu. V případě, že bude naopak horko, zařaďte do outfitu romantický klobouček a sluneční brýle.

6

Sandály espadrilky s aplikací, H&M, orientační cena 839 Kč; Hranaté sluneční brýle, H&M, orientační cena 239 Kč; Wavy-brim straw hat, H&M, orientační cena 309 Kč; Oversized kabát s vázacím páskem, H&M, orientační cena 839 Kč

 

Co si pro nás 58. ročník KVIFF přichystal

Herec Geoffrey Rush, americká producentka Christine Vachon, islandský spisovatel a scénárista Sjón, herec Ivan Trojan, herečka Iva Janžurová a spoustu další hvězd se v období 28. 6.–6. 7. 2024 sjedou v lázeňském městě Karlovy Vary. V rámci 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu se můžete těšit na premiéry restaurovaných filmů české kinematografie, dokumentárních portrétů ale i světových snímků. Chybět nebude ani zábavný doprovodný program, legendární večírky, příjemné brunche a hlavně jedinečná atmosféra.

Buďte součástí letošního MFF Karlovy Vary. Festival Pass na 1, 3, 5 dní nebo celý festival si můžete zakoupit od čtvrtka 27. 6. 2024 od 9:00 na pokladně hotelu Thermal. Díky Festival Pass budete moct denně navštívit zdarma až 3 různé filmy a umožní vám přístup také na tiskové konference v hotelu Thermal, KVIFF Talks se zajímavými hosty a zdarma jízdu festivalovými autobusy nebo zapůjčení kola. Zakoupit si ale můžete i jednotlivé vstupenky na vybrané filmy.

 

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

#vsechnastories #fashion #lifestyle #leto2024