Boho podzim: Pohodlný styl, který si zamilujete

Pokud milujete vrstvení, hravé detaily jako třásně a volány, a kotníkové nebo vysoké kozačky, pak je boho styl právě pro vás. V tomto článku vám nabídneme inspiraci na originální outfity, které vám pomohou vypadat stylově a cítit se pohodlně i v chladnějším počasí.

Historie boho oblečení: Od umělců k módním ikonám

Boho styl, známý také jako bohémský styl, má své kořeny v kulturním hnutí 60. a 70. let, kdy byl oblíbený mezi hippies a uměleckými komunitami. Tento styl byl inspirován svobodomyslným způsobem života, kreativním vyjádřením a etnickými vlivy z celého světa. Od té doby se stal symbolem uvolněnosti a individuality, kombinující prvky vintage, folkloru a moderních trendů.

Dnes boho styl reprezentuje především svobodu v oblékání – volné střihy, vrstvení, přírodní materiály a výrazné detaily, jako jsou třásně, volány nebo výrazné vzory. Jeho kouzlo spočívá v možnostech kreativního kombinování a neformální elegance, která vám umožňuje experimentovat a vyjádřit svou osobnost.

Jak nosit boho styl a co by nemělo chybět ve vašem šatníku

Boho móda je o vrstvení a kombinaci různých textur a vzorů, přičemž klíčové jsou detaily jako volány a třásně, které dodávají outfitu hravost a originalitu. Pro dokonalý boho look se zaměřte na přírodní materiály, jako je len, bavlna nebo semiš, a nebojte se mixovat vzory, jako jsou květinové a geometrické motivy. Důležité je také zahrnout výrazné doplňky, například náhrdelníky s korálky, šátky nebo klobouky, které podtrhnou vaši osobnost. Základem jsou pohodlné boty, ať už to jsou kotníkové kozačky nebo stylové mokasíny.

Pět originálních podzimních boho outfitů

1. Outfit: Maxi šaty s volány + kozačky 

Maxi šaty s volány v jemném šedém odstínu představují elegantní a romantický kousek, který je ideální pro podzimní dny. Díky jemným detailům a splývavému střihu šaty působí vzdušně a dodávají outfitu ženský a sofistikovaný nádech. K tomuto looku se perfektně hodí vysoké černé kozačky s podpatkem, které dodají celkovému vzhledu šmrnc. Pro doplnění outfitu můžete zvolit dlouhý kabát.

outfit1_(2)Šifonové šaty s volánky, Reserved, orientační cena 2 999 Kč; Vysoké kozačky na podpatku, Baťa, orientační cena 1 199 Kč

2. Outfit: Kožená biker bunda + perforované kotníkové boty 

Kožená bunda s třásněmi v černém provedení je výrazným a stylovým prvkem, který do boho stylu přináší trochu rebelského nádechu. Kombinace s černými kovbojskými botami s detailním perforovaným vzorem přidává outfitu autentický westernový styl.Tento look můžete doplnit o jednoduché džíny s vysokým pasem a bílý top.

outfit2Bunda biker, Mohito, orientační cena 1 599 Kč; Kotníková obuv Jenny Fairy ČERNÁ, CCC, orientační cena 999 Kč

3. Outfit: Barevné pončo s etnickými motivy + kontrastní kotníkové boty

Pončo je nejen skvělým módním kouskem, ale také praktickým doplňkem do chladnějších dní, kdy poskytuje dostatek tepla a pohodlí. K tomuto výraznému prvku se výborně hodí kontrastní kotníkové boty v odstínu vínové s růžovou podrážkou. Tento look můžete doplnit černými úzkými kalhotami nebo legínami a jednoduchým topem, aby zůstalo pončo středem pozornosti.

outfit3Pončo se vzorem, Medicine, orientační cena 1 449 Kč; Dámská kožená Chelsea kotníčková obuv, ECCO, orientační cena 4 699 Kč

4. Outfit: Džíny s třásněmi + kovbojské boty 

Džíny s třásněmi podél nohavic jsou odvážným a výrazným prvkem, který okamžitě upoutá pozornost a dodá outfitu autentický boho šmrnc. Pro zvýraznění celkového vzhledu se skvěle hodí kovbojské boty ve světlém odstínu. Outfit můžete dále doplnit lehkou halenkou v neutrálních nebo zemitých tónech a jednoduchým páskem pro ucelený a sofistikovaný look.

outfit4Kalhoty s třásněmi, Mohito, orientační cena 999 Kč; Kotníková obuv Jenny Fairy CAMEL, CCC, orientační cena 999 Kč

5. Outfit: Kabát s etnickým vzorem + vysoké kozačky

Kabát s výrazným etnickým vzorem a vnitřním podšitím imitujícím kožešinu je dokonalým kouskem pro podzimní dny, kdy chcete zůstat v teple a zároveň vypadat stylově. K tomuto kabátu se perfektně hodí vysoké kozačky v přírodním odstínu hnědé. Outfit můžete doplnit jednoduchými midi šaty nebo úzkými džínami, které nechají kabát vyniknout jako hlavní prvek.

outfit5Dámský kabát v etno stylu Nero, TATUUM, orientační cena 4 499 Kč; Kozačky Badura CAMEL, CCC, orientační cena 3 499 Kč

Doporučení pro dokonalé outfity

Boho styl je neomezenou hrou s módou, která vám umožní vyjádřit svoji kreativitu a vytvořit outfit, který bude jedinečný a stylový. Klíčem k úspěchu je kombinace vrstvení, vzorů a doplňků, které dohromady tvoří harmonický celek. Nebojte se být originální, experimentovat s novými prvky a objevovat kouzlo boho módy v každodenním životě. 

Navštivte obchodní dům Palladium a najděte si svůj dokonalý boho kousek na tuto podzimní sezónu!

Vyobrazené produkty jsou k dostání buď v prodejnách nebo na jejich e-shopech, a to do vyprodání zásob. Jejich ceny se můžou měnit.

Zdroj fotografií: Shutterstock a nájemci prodejen z PALLADIA

 

#vsechnastories #fashion #podzim #modnitipy #bohomoda